2015. nov 22.

Az Éhezők Viadala - A Kiválasztott 2. rész - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Az Éhezők Viadala - A Kiválasztott 2. rész - kritika

 

Lezártult az Éhezők viadala sorozat, nekem személy szerint mitn az előző kritikámban irtam, nagyon tetszett az első két rész, míg a harmadik azért hagyott némi kívánni valót maga után, ezért is voltam kiváncsi, hogy a készítők vajon összekapják e magukat a fináléra vagy kifogynak az ötletekből és kapunk még egy kicsit semmilyen filmet. Szerencsére az előbbi történt, még ha így is lehetett volna jobb a finálé.

A történet közvetlenül a második rész eseményei után folytatódik, Cathnis éppen a nyak sérüléséből gyógyulkat, amiket ugye az agyilag átmosott Peeta okozott neki. Eközben a lázadók vezetősége, a kapitólium hű, ám annál jelentőségteljesebb második kerületet próbálja beszervezni a háborúba. ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2015. nov 21.

Az Éhezők Viadala - A Kiválasztott 1. rész - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Az Éhezők Viadala - A Kiválasztott 1. rész - kritika

Az elején azt szeretném leszögezni, hogy amikor először halottam az Éhezők viadaláról, akkor elkönyveltem magamban, hogy ez nem érdekel, mert ez úgyis csak egy újabb young adult marhaság lesz, amit majd a tinilányok nyálcsorgatva néznek meg. Még a jó kritikai vízhang ellenére sem voltam hajlandó megnézni egészen tavaly ilyenkorig, amikor elhatároztam, hogy meg nézem az első két részt és szerencsére azokban egy nagyon kellemeset csalódtam (főleg a másodikban), és most, hogy a sorozat lezárul, még a moziba menés előtt megnéztem a harmadik résznek az első felét, amitől meg kell, hogy mondjam féltem a zavaros előzetes és a rossz kritikai vízhang miatt, de ha nincs is olyan jó mint az előző két rész, teljes mértékben felér hozzájuk.

...
Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2015. nov 18.

Fargo 1. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Fargo 1. évad - kritika

És ezennel elindult a Filmnéző blognak a sorozat rovata, amiben értelem szerűen sorozatokról fogok írni kritikákat. Az első kivesézett sorozatnak talán nem is találnék jobbat a Fargonál, a filmes vonatkozásai miatt. Na de most a sorozatoknál maradva, a Fargo 2014-ben indult útjára az FX csatornán és jelenleg amerikában a második évada fut, de én most az elsőröl fogok beszélni.

A sorozat egy 2006-ban, Mineshotában történt valós gyilkosság sorozatot dolgoz fel. A történet szerint, Lester Nygard egy napon megelégelve a felesége idegesítő viselkedését és állandó fölényeskedését, úgy dönt,(egy bérgyilkos hatására) hogy elteszi az asszonyt láb alól. Amikor a rendőrök megérkeznek a házhoz az asszonyt és a rendőrkapitányt holtan, ...

Tovább Szólj hozzá

Sorozatok

süti beállítások módosítása