2016. máj 08.

Daredevil - 2. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Daredevil - 2. évad - kritika

Hát ez egy elég hosszú nyögésre sikeredett, de végül sikerült végignéznem a Daredevil második évadát is, de sajnos egy visszalépés volt az első évadhoz képest.

A történet nagyjából fél évadal az első évad vége után veszi fel a fonalat, tombol a nyár, a Nelson és Murdock pedig ki se lát a munkából. Matthew éjaszakánként folytatja a harcot és igazából csak takarít Wilson Fisk után, egy egyszer egy titokzatos gyilkos tűnik fel a színen, aki egyszemélyes hadseregként számolja fel a bandákat. 

Igazából spoilermentesen ennyit tudok elmondani az évad szituációjáról, mert sajnos (vagy szerencsére?) sok más irányba vitték el a történetet. Először is nagyon tetszett a Megtorló,Jon Bernthal az erős arcával és mély hangjával tökéletes választás volt a szerepre és tökéletesen hozza a már már álattá fajult egykori katonát. Az újságírós részek még mindig jól működnek és tetszett ahogyan Karent inkább ebbe az irányba mozgatták, mintsem, hogy belőle is ügyvéd legyen. Az akciók pedig még ütősebbek, még látványosabbak és még brutálisabbak lettek. Ha a sorozat tartja magát az eddigiekhez és a következő évadban is űberelni szeretné az előző egysnittes jelenetét, akkor valószínűleg mozgóképtörténelmet fogunk látni a képernyőkön.

Sajnos a történet egyszerűen nem tudta kellő kép lekötni a figyelmemet, mivel rendes főgonoszt sem kaptunk és a főhős is kezd egy kicsit érdektelenné válni az által, hogy a két évad egy ici-pici változáson sem ment át, a történtek ellenére is még mindig ugyan az az ember. Az írók elkövettek egy nagy hibát, már pedig tudnak erről, mert ők is próbálják titkolni, hogy azt akarják lenyomni a torkunkon, hogy egy a világ elpusztítására készülő, hatalmas szuperninja sereggel rendelkező szekta eddig azért nem volt a színen, mert Wilson Fisktől féltek vagy visszatartotta őket. Ezt a témát végig ilyen mellébeszélősen kezelték, mert szerintem ők is érezhették, hogy ez így nem működik egy az egybe. Apropó az öreg Fisk, az évad közepén van pár börtönben játszódó rész ahol megtudtuk, hogy ő majd még vissza fog térni a játékba és a rácsok mögül is próbálja menteni a menthetetlent. Sajnos ha a történet ilyen zavaros marad, lehet a harmadik évadot végig se nézem már, Megtorló ide vagy oda. Ha másra nem arra jó volt, hogy meghozza a kedvem a Jessica Jones-hoz, mert bizony a Netflix is nagyban dolgozik az univerzumon.

Hát, akinek az első tetszett és még nem látta ezt akkor mindenkép nézze meg, de aki már az előző évadot se birta az inkább, hagyja ezt és nézze inkább a The 100-ot.

 

 

Szólj hozzá

Sorozatok