2016. okt 02.

The First Time - kritika

írta: Filmnéző Lehel
The First Time - kritika

A film első húsz perce egy pár csalással, de valós időben játszódik, és Dave és Aubrey első találkozását mutatja, be egy egy sikátorban, mivel egyikük sem érezte magát jól a házibuliban. A kezdeti beszélgetés után kölcsönös szimpátia alakul ki közöttük és Aubrey hazakisérése után, Dave felmegy hozzá, szigorúan csak aludni. Hogy mit hoz a holnap azt már nem írom le, mert van filmben pár apró, de egész jól felépített fordulat.

A nyitójelenet egy hangulatosnak szánt lassításos montázs a film első húsz percének helyszínéül szolgáló házi buliról, ami nem teljesen érte el azt a hatást, amit a készítők szerettek volna vele elérni, de ez nem baj, mert ezután egyből következik a két főszereplő megismerkedése, ami egy nagyon jó és életszerűen hosszú párbeszéd lett. A két színész között remekül működik a kémia, könnyen elhisszük, hogy ők tényleg egymásba estek egy este alatt.

A film csupán kilencven perc, ami jó, mert így egyszer sem ül le az amúgy sem túlbonyolított történet. A mellékszereplők, nagyon jól sikerültek, a legtöbb poén Dave két haverjától származik. (" Szerintem aki először mondta, hogy légy önmagad, az még nem találkozott Ronny-val) Amivel kiemelkedik az átlag vígjátékokból, hogy szakít a sablonos szereplőkkel, vagyis a srác se nem egy kocka, se nem a suli bikája, hanem csak egy srác pár haverral, valamint a csaj sem a kis szende szűz, hanem egy érdekes személyiség. A szereplők mellet a helyzetek, amikbe a karakterek kerülnek, szintén valóságosak, a legtöbb szinte már megtörtént mindnyájunkkal.

Nem terveztem hosszan értekezni erről a filmről, és nem is fogok. Akit érdekel egy igényesebb tini rom-kom az nem fog csalódni.

Szólj hozzá

Kritikák