2016. okt 09.

Sundown - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Sundown - kritika

 Egy igényes tinivígjáték után jöjjön egy sablonos, kiszámítható, suttyó, de mindezek ellenére teljesen szórakoztató romantikus bulikomédia.

A történet főhősének, Logannek az az álma, hogy egyszer világhírű lemezlovas legyen és hatalmas közönségek előtt lépjen fel, de eddig a szobája bútorain kívül még nem volt más közönsége. Amikor a tavaszi szünetben a szülei elutaznak, úgy döntenek a haverjával, hogy elutaznak Mexikóba, bulizni, hogy meghódíthassa Logan az élete szerelmét. Mexikóban, egy túl jól sikerült éjszaka után sikerül elhagynia az apjának a családi óráját, ami egy bűnözőhöz kerül és ekkor el is indul az őrült rohanás az óra visszaszerzéséért.

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem próbálnak meg valami újszerűt kitalálni az ilyen filmekhez. Már egy apró eltérés, a sztoriban is hatalmasat lendíthetne a műfajnak a megítélésén, mert azért azt meg kell mondani, hogy az ilyen csajozós tini buli filmeknek nem túl a vízhangjuk a szaksajtó berkeiben. Pedig szerintem, csak helyén kell kezelni az ilyen típusú filmeket és akkor egy szórakoztató másfél órában lehet része az embernek. Mint írtam, ezt a történetet már ezerszer láttuk és semmi újat nem tartogat számunkra, éppen ezért ilyenkor inkább a film megvalósítását kell nézni, hogy értékelhető dolgokat találjunk benne, mert ugye mindig azt keressük először. Egyrészt egy bulifilmről beszélünk és a bulikat azt nagyon jól csinálja a film. Igazi dj-k szerepelnek benne, változatos helyszíneken vannak és nagyon jók az aláfestő zenék. 

 A film humora nagyon ingadozó, mert van, hogy percekig még csak egy viccesnek szánt mondatot sem kapunk, aztán meg van amikor percekig szakadni fogunk a nevetéstől, erre a legjobb példa az autós üldözés, ami nálam biztos ott lesz az év legviccesebb jelenetei között. Ott vannak még a színészek is, akik gyakran képesek túlgondolni az ilyen szerepeiket és átmenni ripacskodásba, de szerencsére itt nem teszik meg és mindenkitől egy teljesen korrekt alakítást kapunk. Van a filmben egy kakasviadalos rész, ami szerintem kifejezetten izgalmasra sikeredett, habár sejthető, hogy mire fut ki a jelenet, a megoldás, ahogy eljutnak ahhoz a ponthoz viszont kifejezetten kreatív lett. Persze megkapjuk a kötelező, ezerszer átrágott tanulságot a film végére, de addigra már egy olyan pörgős és szórakoztató kalandon vagyunk túl, hogy a kutyát se érdekli, hogy a film nem mer kilépni a komfortzónájából.

Nem veszít senki semmit, aki kihagyja, de egy késő esti mozizáshoz, a megfelelő társasághoz tökéletes választás lehet.

Szólj hozzá

Kritikák