2016. jún 05.

Hardcore Henry - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Hardcore Henry - kritika

 Már a Tiszta szívvel kritikámban tisztáztam, hogy miért nem tudtam megnézni moziban ezt az első teljes mértékben belső néztből látszódó filmet. Már a kezdeti fázisában felfigyeltem erre a filmre, pontosabban még a demo fázisában, amikor ugyanis rendező forgatott egy videóklippet, ami ugyan ezzel a technikával készült. Már akkor is nagyon elnyerte a tetszésemet, főleg azért, mert eddig nem nagyon láttunk ilyet, és főleg nem ilyen komoly akciójelenetek keretében. Majd mikor megjelent az első előzetes, még csak simán Hardcore néven, teljesen lázba jöttem és türelmetlenül vártam a megjelenési dátumot. Ugyabár moziban nem tudtam, de most végre sikerült megnéznem élvezhető minőségben és szerencsére megérte ennyit várni rá.

...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2016. jún 04.

Metallica: Through the Never - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Metallica: Through the Never - kritika

Igazábol a Through the Never egyetlen hibája az, hogy sajnos nem moziban láttam. Úgy egy hónapja a Nagy dobás megnézése után elkezdtem Metallicat hallgatni, amit egyáltalán nem bántam meg, azóta is éjjel nappal őket hallgatom. Ebből egyértelműen következett, hogy megnézem az Antal Nimród által rendezett koncertfilmjüket, ami anno Imax-ben is ment a moziban.  Nem nagyon tudtam, hogy mit várjak mivel egy pár soros ajánlón kívül nem olvastam semmilyen véleményt a filmről és a trailereknek is inkább kedvcsináló hatása volt, mint hogy felvázolják azt hogyan is fog működni ez a koncert film.

 Az előzetes alapján arra következtettem, hogy kapok egy ilyen posztapokaliptikus sztorit, úgy hogy alatt végig a koncert megy és néha a ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2016. jún 04.

Banshee - 4. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Banshee - 4. évad - kritika

Amikor véget ér egy sorozat az emberen egy nagyon kétes érzés lesz urrá, mert egyrészt örül, hogy végre lesz ideje egy újabbat elkezdeni, másrészt a jobb esetekben igen szomorú is, mivel végleges búcsút kell vennie kedvenc karaktereitől, helyszíneitől. A Banshee.nél szerencsére (vagy sajnos?) ez a helyzet áll fent és habár az utolsó évad nem is váltotta be a hozzá fűzött elvárásokat, visszagondolva az egész sorozatra egyen nagyon jó élmény volt végignézni azt a pár évet ami Hood-al történt a szabadulása után. Mielőtt rátérnék a csalódást keltő negyedik évadra, először szeretném tisztázni, hogy a korábbi szezonokról mi is a véleményem.

A kritika SPOILEREKET tartalmaz a Banshee összes évadára vonatkozóan.

A ...

Tovább Szólj hozzá

Sorozatok

2016. máj 30.

Az Európa Rejtély - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Az Európa Rejtély - kritika

 Az egy 2013-as sci-fi thriller, amit csak is kizárólag Sharlto Copley miatt néztem meg és sajnos csalódnom kellet, mivel az érdekes alapötlet ellenére ez is betehető a kihagyott ziccernek számító found-footage filmek közé. A sztori szerint 2061-ben egy magántőkéből finanszírozott űrexpedíció indul a jupiter holdjára. A legénység annyira elhivatott, hogy amikor egy napkitörés során megszűnik a kommunikációjuk a Földdel, akkor is folytatja az expedíciót.

 A landolás többé, kevésbé sikeresen megtörténik és a csapat egyből hozzá is lát a minták felvételéhez, az ottani jégtakaró megfúrásával.  A fúrás során több kisebb rengés rázza meg a holdat és a legénnység egyik tagja egy pillanatra felvillanó fényes jelenségre ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

süti beállítások módosítása