2016. jún 19.

The Leftovers - 1. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
The Leftovers - 1. évad - kritika

 Emlékszem tavaly ősszel az egész twitter azon pörgött, hogy mennyire zseniális a The Leftovers-nek a második évada, meg, hogy ez életük sorozata stb.. Ezzel azért rendesen felkelltette az érdeklődésemet és mostanra el is jutottam oda, hogy végignézzem az első évadot, aminek láttán azt kell mondjam, hogy tényleg lehetséges, hogy a második olyan jóra sikerült, mert már ez a nyitó szezon is nagyon emlékezetesre sikeredett.

Az egyik pillanatról a másikra eltűnik a teljes emberiség 2%-a. Egyesek Isteni csodaként, míg mások a végítélet előszele ként tekintenek rá, de persze van aki racionális magyarázatot keres rá. Egy biztos, hogy ez megtörtént és ezzel mindenkinek együtt kell élnie. A történet ennek az esetnek a harmadik ...

Tovább Szólj hozzá

Sorozatok

2016. jún 19.

Django Elszabadul - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Django Elszabadul - kritika

 Sajnos, főleg a hossza miatt, csak most jutottam el oda, hogy újranézzem Tarantino első western filmjét, ami akkoriban eléggé megrengette a közönséget, persze csak pozitív értelemben.

A történet szerint, a fogorvosból fejvadásszá avanzsált King Schultz, kiszabadítja a rablszolga Djangot, akire azért van szüksége, hogy három igen értékes embert levadászhasson. Megállapodást kötnek, hogy ha Django segít neki levadászni őket, akkor Schultz a tél után megkeresi és felszabadítja Django szintén rabszolga feleségét. A lány utáni nyomozásuk Missisipi állam legnagyobb ültetvényeséhez Calvin Candie-hez vezetik őket, akitől egy csellel próbálják meg megvenni a lányt.

Történet szempontjából a film nem nyújt sokat, hiszen elég ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2016. jún 15.

Focus - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Focus - kritika

 Nicky egy igazi szélhámos, aki a tolvajok között nőtt fel és annak szentelte az életét, hogy másokat ver át vagy lop meg. Éppen ezért igen hamar a szakmája egyik legjobbjává válik, de mint minden profinak, neki is utódra vagy tanítványra van szüksége. Össze is találkozuk egy fiatal nővel, aki igen tehettségesnek bizonyul, de, hogy ne legyen minden fenékig tejfel, Nikcy bele szeret a tanítványába. Ebben a szakmában pedig ennél semmi jobban sem lehetne veszélyesebb, éppen ezért Nicky ott hagyja a nőt, ám amikor három évvel később rá kell jönniük, hogy mindekettejük eddigi legnagyobb rablásanak ugyan az a célpontja.

Egy egész érdekesnek tűnő, de sajnos egy teljesen jellegtelen alkotás lett a Focus. A film nagyon jól indít, ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

süti beállítások módosítása