2017. júl 19.

Rossz Szomszédság 2 - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Rossz Szomszédság 2 - kritika

A történet négy évvel az előző rész után játszódik, mikor Seth Rogen karakterének el kell adnia a házát, mivel érkezik az új baba és egy nagyobb házra lenne szükségük. Meg is találják a vevőket, azonban 30 napot várniuk kell, amíg véglegesíteni tudják az üzletet és ez idő nem lenne szerencsés, ha bármi rossz történne a környéken. Pár nem múlva azonban egy lányszövetség költözik a szomszédságukba és kezdődik ugyan az a kálvária, mint az első részben, azzal a módosítással, hogy Zac Efron most az ő oldalukon áll.

Kellemes meglepetés lett a Rossz szomszédság folytatása, mivel az első rész nem nyerte el túlságosan a tetszésemet, és éppen ezért a folytatásától, még kevesebbet vártam, de egy egész szórakoztató film lett a végeredmény.Főleg azért szerintem, mert nem próbálták meg az alapszituáción túlmenően lemásolni az első részt és csak utalások terén emlékeztetnek az első részben történtekre és megpróbálták nem újracsinálni, hanem tényleg folytatni a történetet, amiért jár a piros pont.

Humor jól működik, ismét nagyon sok a popkulturális utalás, habár egy fokkal barátibb mennyiségben vannak, mint az előző részben, ahol néha már túltolták a kikacsingatásokat. Van e film közepén egy nagyobb volumenű fesztiválos, üldözéses jelenet, ami igen intenzívre sikerült. A színészek egytől egyig a szokásosat hozzák, nem kell senkitől semmi meglepőt várni.

Nem több egy kellemes, tucat vígjátéknál a Rossz szomszédság 2, de néha nem is kell több ennél ahhoz, hogy jól szórakozzunk.

 

Szólj hozzá

Kritikák