2017. dec 04.

A Maflás - kritika

írta: Filmnéző Lehel
A Maflás - kritika

Scott Voss a suli biológia tanára nem végzi túl jól a munkáját, rendszeresen elkésik az órákról és a kezdeti pedagógiai lekesedése is alább marad. Amikor az egyik kollégájának az állása kerül veszélybe, az iskolai költségvetés csökkentése következményeként úgy dönt, hogy segít összeszedni a pénzt a barátja állásának metartásához és ehhez régi birkózó múltja révén a kevert harcművészetek világában látja a sikerhez vezető utat.

 Kevin James nem éppen az a komikus színész, akinek a humorvilága kicsit is rezonálna az enyémmel. Általában igyekszem kerülni a filmjeit és ezt a filmet is csak az mma-s rész miatt néztem meg, mondván bunyós filmekből sosem elég. Szerencsére az alacsony elvárásaimat sikerült megugrania a filmnek és egy egész kellemes élmény volt. A humor néhol elég érőltetett, néhol nem is működik, de a bunyós jelenetek alatt és az mma-val kapcsolatos jelenetekben valahogy mindig sikerül a jó poénokat elsütniük. 

 Salma Hayek-et mindig jó nézni, de a többi színész se tolja szerencsére fullba a kretént sok más Kevin James filmmel ellentétben. Azért persze kapunk a szokásos Kevin Jamas köver és ezért vicces poént is, de legalább a bunyós szálnak hála van egy ellenpólus. A film tanulsága is teljesen közérthetően családbarát lett. A karakterek nem igazán emlékezetesek, de jól működnek együtt a vásznon. Ebből úgy tűnhet, hogy nem több egy tucat vígjátéknál pár jó poénnal és ez nagyjából így is van, de kapunk hozzá pluszba egész pofás bunyós jeleneteket, amiknek hála nem fogjuk megbánni, hogy adtunk egy esélyt a filmnek.

A bunyós filmek szerelmesei nyugodtan tegyenek vele egy próbát, de egy kellemes és könnyed esti filmezéshez is tökéletes választás az egyszerűsége végett.

Szólj hozzá

Kritikák