2017. júl 28.

Glow - 1. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Glow - 1. évad - kritika

A történet középpontjában Ruth áll, akinek nagy álma, hogy egyszer színésznő lehessen. Sorra járja is a castingokat, de nem tud sikerrel járni. Egyszer az egyik zsűri ajánl neki egy hasonló képességeket igénylő, de másik casting ügynökséget. Ruth el is megy a meghallgatásra, ahol azzal kell szembesülnie, hogy női pankrátorokat keresnek és Ruth úgy dönt tesz vele egy próbát. Innentől kezdve a csapat kezd szépen lassan összekovácsolódni és bejárni a siker útját a legelső lépésektől.

A Netflix egyik új sorozata, nem fogja forradalmasítani a sorozatokat. Nem fogják nagybetűkkel írni a címét a sorozatok nagy könyvében. A témáját leszámítva nagyon újat sem mutat. Mégis nagyon érdemes belekezdeni, mivel annak ellenére, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

Sorozatok

2017. júl 27.

Valerian És Az Ezer Bolygó Városa - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Valerian És Az Ezer Bolygó Városa - kritika

Luc Besson legújabb filmje egy nagyon ambíciózus projekt volt, nemcsak, mert elkészítette minden idők legdrágább európia filmjét, de a filmtörténelem korábbi filmjeinek igen erős forrásul szolgáló képregényt választott alapul. Tehát nagy volt a nyomás a vállán és nézzük meg, hogy vajon sikerült e felnőnie a feladathoz a kultuszrendezőnek.

A történet körülbelül ötszáz évvel a jövőben játszódik, és két ügynök áll a középpontjában, Valerian és Laureline ügynök. Egy titkos feladatot kapnak, hogy szerezzék meg egy fajnak az utolsó példányát, mivel az lehet a megoldás az ezer bolygó városának a belsejében létrejött radioaktív tömbnek a megszüntetésében, mivel az az egész űrállomást veszélyezteti.

A film ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2017. júl 23.

A Majmok Bolygója: Háború - kritika

írta: Filmnéző Lehel
A Majmok Bolygója: Háború - kritika

Végre én is láthattam ennek a remek trilógiának a befejező darabját és így végre én is elmondhatom, hogy a Majmok bolygója újragondolásának ott van a helye az új évezred legjobb filmtrilógiái között.

A történet évekkel az előző rész után játszódik és ott kapcsolódunk be, amikor egy csapat katonát legyőznek egy csatában a majmok az otthonuknál. Az emberek évek óta próbálják levadászni Cézárt, de sikertelenül, ám egy besúgó végett megtudják hol rejtőzködik és be is törnek oda és egy könyörtelen ezredes lemészárolja Cézár családját. Cézár ekkor pár társával elindul, hogy megkeresse az ezredest és ezzel megkezdődik az utazása a bosszú fájdalommal és bánattal kikövezett útján.

Az a legjobb ebben a ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2017. júl 20.

6 film, amik lehűtenek a nagy nyári melegben

írta: Filmnéző Lehel
6 film, amik lehűtenek a nagy nyári melegben

Itt az újabb melegfront, ami ellen érdemes védekezni. Mindenkinek megvannak a saját kis technikái és most én is egy alternatívával szeretnék szolgálni. Összegyűjtöttem hat olyan filmet, amik főleg a helyszínük vagy esetleg a témájuk miatt garantáltan lefogják hűteni a nézőjüket. A sorrend véletlenszerű ezúttal, valamint, ha ti is tudtok olyan filmeket, amik elég fagyosak, hogy hatékonyak legyenek a nagy nyári hőségben akkor írjátok meg kommentben.

A dolog (2011)

Két ok miatt nem a nyolcvankettes klasszikus került a listára. Egyrészt ez nem egy remake, hanem egy előzmény film lett, ami miatt érdemes még a klasszikus előtt megnézni. Másrészt egyébként is egy klassz kis horror film lett az új változat is. A helyszín az Antarktisz. ...

Tovább Szólj hozzá

Egyéb

2017. júl 19.

Rossz Szomszédság 2 - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Rossz Szomszédság 2 - kritika

A történet négy évvel az előző rész után játszódik, mikor Seth Rogen karakterének el kell adnia a házát, mivel érkezik az új baba és egy nagyobb házra lenne szükségük. Meg is találják a vevőket, azonban 30 napot várniuk kell, amíg véglegesíteni tudják az üzletet és ez idő nem lenne szerencsés, ha bármi rossz történne a környéken. Pár nem múlva azonban egy lányszövetség költözik a szomszédságukba és kezdődik ugyan az a kálvária, mint az első részben, azzal a módosítással, hogy Zac Efron most az ő oldalukon áll.

Kellemes meglepetés lett a Rossz szomszédság folytatása, mivel az első rész nem nyerte el túlságosan a tetszésemet, és éppen ezért a folytatásától, még kevesebbet vártam, de egy egész szórakoztató ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2017. júl 18.

5 sorozat a nyári daráláshoz

írta: Filmnéző Lehel
5 sorozat a nyári daráláshoz

Mivel a tavaszi hajrá véget ért és bekövetkezett a sorozatrajongók uborka szezonja, szeretnék nektek ajánlani öt sorozatot, amiket érdemes ledarálni a nyáron. Olyan sorozatokat választottam, amik már vagy véget értek, vagy már legalább 2 évadjuk megjelent és igyekeztem a lehető legsokszínűbben kiválasztani egy pár klassz, de kevésbé híres sorozatot, hogy mindenki találjon az ízlésének megfelelőt. A sorrend számít, méghozzá az alapján, hogy szerintem mennyire érdemes belekezdeni. Nem hátulról előre haladva, hanem elölről előrébb. Valamint azt még leszögezném, hogy a lista szubjektív és spoiler mentes. Lássuk mi lesz az idei "nyáridara". 

5. Blue Mountain State

Ez egy 2010-ben indult három évadot megélt vígjáték sorozat, ...

Tovább Szólj hozzá

Sorozatok

2017. júl 11.

Elliot A Sárkány - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Elliot A Sárkány - kritika

A Disney remake hullámának az 1977-es Pete's dragon is áldozatul esett, habár ebben az esetben valamilyen szinten még indokolt is volt az újragondolás, mivel egy kevésbé ismert darabról beszélünk, aminek a híre sem túl jó.

A történet szerint Pete az öt éves kisfiú egy autó balesetben elveszíti a szüleit és egyedüli túlélőként ott marad az erdőben, ahol találkozik egy sárkánnyal, aki nagyon barátságos és remek barátság alakul ki kettejük között. Telnek múlnak az évek és a fokozatos erdőirtás végett elkerülhetetlen lesz az emberekkel való találkozás és ennek következtében Pete-et elszakítják a sárkánytól és beviszik a városba megtudni a múltját, ám ő mindenképpen szeretne visszajutni szeretett sárkányához. Azonban ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2017. júl 08.

Resident Evil: Vendetta - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Resident Evil: Vendetta - kritika

Egy csapat katona bemegy egy régi elhagyatott házba. A ház üresnek tűnik, ám hirtelen zombik támadnak rájuk és egyesével lemészárolják a katonákat. Az egyetlen túlélő Chris Refield, akit a házból kijutva egy ismeretlen férfi támad meg, majd megsemebsítve otthagyja egy csapat zombi előtt, ám utolsó pillanatban megérkezik a felmentő sereg. Ezután megtudjuk, hogy a világ minden részén rejtélyes zombitámadások történtek, és egy Rebecca Chambers nevű kutató nő probálja meg megtalálni az összefüggést az esetek között és megtalálni a gyógymódot. Chris a segítégét kéri, mivel ő tudja, hogy a támadások mögött a film elején szerepelt titokzatos fegyvekereskedő áll és valami nagyszabású tervre készül, amit mindenkép meg kell ...

Tovább Szólj hozzá

Horrorfun

2017. júl 07.

Okja - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Okja - kritika

Megérkezett a Netflix új nagy várományosa az Okja, ami a Cannes-i debütálásával, már elég nagy port kavart a filmvilágban. Történt ugyanis, hogy amikor a filmfesztiváli vetítésén a film elején megjelent a Netflix felirat a közönség elég hangosan kifejezte a nem tetszését, ugyanis szerintük egy streaming szolgáltató által forgalmazott filmnek nincs helye a versenyben. Ebbe a dologba nem mennék bele részletesen, akit érdekel utána tud olvasni, vannak érdekes értekezések. De akkor lássuk milyen film is lett az Okja.

A történet egy újonnan felvedeszett szuperdisznó faj megtalálásával kezdődik. Azért használják a szuperdisznó kifejezést, mivel ez a faj kevés táplálék elfogyasztásával képes nagyon meghízni és a testének szinte ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák