2018. már 01.

Éjszakai játék - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Éjszakai játék - kritika

game-night-poster-2.jpg

 Biztosan, mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki nem tud veszíteni. Max és Annie pontosan ilyen emberek és éppen, ezért is szerettek egymásba. Minden hétvégén rendeznek egy baráti összejövetelt, ahol kiélhetik a játékszenvedélyüket társasjátékok formájában. Ám az egyik este hazajön Max testvére, aki egy sikeres üzletember és egész életében jobban teljesített Max-nél. Brooks a testvér meginvitálja őket, magához a következő hétvégére egy új drága játékhoz igazi színészekkel, ahol egyiküket elrabolják, ám hamar kiderül, hogy itt valami félre ment és igazi emberrablók jönnek és kezdőthet az igazi játék.

wallpaper.jpg

Aki, már unja a sok ötlettelen amerikai vígjátékot, annak remek választás lesz ez a film ugyanis nagyon odatették magukat az alkotók és egy igazi kreatív és többnyire eredeti filmet tettek le az asztalra. A film cselekménye elég pörgős és kiszámíthatatlan, habár a végére már kicsit fárasztó lehet a folytonos rálicitálás. A karakterek egytől egyig jópofák, a legtöbb mellékszereplő nagyon érdekes és emlékezetes, mindenkinek megvan a saját karakter pillanata. A főszereplő páros játszó Jason Bateman és Rachel McAdams nagyon jó párost alakítanak, remekül működik közöttük a kémia és jól mutatnak együtt a vásznon.

screen-shot-2018-02-15-at-20_00_28.png

 A film akciójelenetei nem túl nagyszabásúak ám annál inkább kreatívak. Nagyon egyedi módon vannak többnyire felvéve, ami egy piros pont az alkotóknak, hogy vették a fáradságot, hogy ne sablon akciójeleneteket alkossanak. A film közepén van egy vágatlan üldözéses jelenet egy kastélyban, ami nem csak a azért lett ezzel a megoldással felvéve, hogy ilyen is legyen a filmben, hanem a jelenet tényleg indokolta. A film humora jól működik, könnyen rá lehet hangolódni. Akik komolyabb filmrajongók azoknak pedig szimplán az hatalmas szórakozás lesz, hogy a filmben rengeteg a popkulturális utalás, amiknek a létét tulajdonképpen meg is indokolja a film azzal, hogy a szereplők közlik egy ponton, hogy filmbuzik.

Egy remek szórakozás lett az Éjszakai játék, ami remek alternatíva lehet azoknak, akik kicsit belefáradtak a nagy Oscarfilm dömpingbe.

Szólj hozzá

Kritikák