2018. júl 08.

Kipörgetve - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Kipörgetve - kritika

Anno egy bizonyos szinten érdekelt ez a film, de annyira nem, hogy a komoly negatív visszhang ellenére is megnézzem a moziban, ezért csak most pótoltam be és egész kellemes meglepetés lett végül, de azért csodát sem kell várni

A történet szerint a Foster testvérek apjuk után szabadon autólopásól keresik a kenyerüket, na de nem hétköznapi autókat lopnak hanem igazi különlegességeket. Egy ilyen rablásuk során azonban a rossz ember rabolják ki és csak egy út lesz járható az életben maradáshoz, ha egy lehetetlen küldetésre vállalkoznak.

Nagyon durván komoly negatív a visszhangja a filmnek, szinte nem is találtam pozitív véleményt róla az interneten, pedig szerintem a helyén kezelve egy teljesen korrekt darab lett. Kezdem is a lényeggel az autókkal, ugyan is ezen a téren nagyon odatették magukat az alkotók és olyan kocsi különlegességeket szedtek össze, amiket nem minden nap lát az ember még a képernyőn se. Az akció jelenetek olyan jó közepesen semmilyenek lettek, de legalább nincsenek túlvágva, teljesen követhetően és viszonylag jól visszaadják a sebesség érzetét úgyhogy különösen erre sem lehet panasz.

 A színészek teljes jól hozzák a szerepüket, habár a nőkre ez nem teljesen igaz, mert ők valahogy képtelenek hitelesek lenni, de ha azt nézzük milyen klisés és bugyuta szövegeket raktak a szájukba akkor talán ez nem is olyan meglepő. A lényeg, hogy a főszereplő páros között a béna dumák ellenére is jól működik a dinamika, ami egy ilyen filmnél elég fontos. A helyszín a francia riviéra, aminél keresve se találhattak volna jobb helyszínt, nagyon meg tudja dobni a hangulatot. A film végi csavar egy idő után elég kiszámítható, de legalább bizonyos szinten van értelme és logikusan van kitalálva. még ha eléggé mindent egy lapra érzete is van. És igen vannak hülyeségek a filmbe, nem is kevés, de a hangulat és a film lendülete teljesen élvezhetővé teszi minden egyes bénasága ellenére is.

Szerintem aki egy kellemes nyári esti filmezésre vágyik az nyugodtan tegyen vele egy próbát, mert lehet, hogy másnap már nem is emlékszik rá, de amíg nézi addig teljesen jól el fog szórakozni.

Szólj hozzá

Kritikák