2018. júl 19.

How It Ends - kritika

írta: Filmnéző Lehel
How It Ends - kritika

Egy újabb Netflix film, egy újabb filmnéző kritika. Ezúttal a streming szolgáltató legújabb apokaliptikus thrillerét néztem meg és veszem górcső alá, ami ami arról szól, hogy a világ vége eljövetelekor egy apának és a lánya szeretőjének félre kell tennie a nézeteltéréseiket és át kell szelniük az országot, hogy megtalálják és megmentsék a lányt. 

Ígéretes alapötlet, megkérdőjelezhető megvalósítás. Az ilyen világvége filmekben manapság már elég nehéz újat mutatni és a How It Ends tulajdonképpen meg se próbál valami frisset kihozni az alapanyagból, hanem inkább a a nagyon jól becsomagolt semmit próbálja eladni. A főszereplő páros remekül működik, az eddig leginkább young adult filmekből ismert Theo James-nek meglepően jól áll ez a visszafogott szerep és nagyon hamar együtt tudunk vele érezni, vagy beleélni magunkat a helyébe. Forest Whitaker kisujjból hozza a komor katona veteránt, és a két főszereplő párosa meglehetősen jól működik. A készítők azért néhány nagy totállal és akciójelenettel azért próbálták éreztetni, hogy azért nem zsebpénzből készült a film. A feszült jelenetek főleg a film első felében nagyon jól működnek és rendesen a székbe szögezik a nézőt.

Eddig leírva egy egész jó filmnek tűnik, ám a gondok leginkább a film vége felé kezdődnek, amikor a néző felteszi magának a kérdést, hogy akkor ez most miről is szólt? Ugyanis a filmnek tulajdonképpen nincs befejezése, csak egy véletlenszerű jelenet közepén elsötétül a kép és beúszik a stáblista. A film az utolsó harmadára egyébként is egyre érdektelenebb lesz, ám a végeztével teljes mértékben az az érzése az embernek, hogy ezt így nem igazán érte meg se elkészíteni se megnézni. Pedig ott van a potenciál az életszerű párbeszédekben, a katasztrófa rejtélyében és a feszült jelenetekben.

Egy nagyon nagy kihagyott ziccer lett, ugyanis egy jól elkészített, de teljes céltalan film, ami a középszerű apokaliptikus film elég bő táborát fogja gyarapítani.

Szólj hozzá

Kritikák