2018. aug 07.

Mission Impossible: Utóhatás - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Mission Impossible: Utóhatás - kritika

Akciófilm rajongóként mindig örömmel fogadtam az új Mission Impossible filmeket, hisz a film történelem egyik legjobb akciófilm sorozata, főleg ha azt nézzük, hogy a kezdeti szint alá szinte sose mentek le és leginkább végig csak fejlődött a sorozat. Anno egy rövid véleményben azt írtam a széria előző részéről, hogy jobb formában van a sorozat, mint valaha. Sajnos ez már nem nagyon mondható el az legújabb részről, annak ellenére, hogy minőségbeli csökkenés igazából nem történt.

A legújabb kalandban Ethan Hunt-nak és a csapatának tulajdonképpen a Titkos Nemzetben történtek utóhatásait kell megfékezniük három plutónium bomba képében és ezúttal egy CIA ügynökkel kiegészülve. A hajsza megindul és kezdetét veszi a pörgős akciójelenetek és lélegzetelállító mutatványok sora.

A sorozat fő mozgató rugója, az akciók most is a maximumra lettek fel tolva, a pörgős részek igazi adrenalin bombák, élükön talán az illemhelységben történő háromfős bunyóval, ami simán hozza a John Wick filmek színvonalát. Habár a többi akció is nagyon intenzív, azért számomra már eléggé érződött az ötlettelenség, ugyanis a rendező az előző rész víz alatti vágatlan jelenetét újra forgatta a levegőben, valamint a BMW-s szűk utcás üldözés is ismerős lehet, de a helikoptert sem egyszer láttunk a sorozatban és így tovább.

A karaktereknek is talán egy kicsit kevesebb teret adtak kibontakozni, mint az előző részben, és főleg Simon Pegg részéről hiányoztak azok az igazi aranypillanatok, amik meg voltak a korábbi részekben. Igazából valahogy az összes mellékszereplő sokkal sótlanabbnak érződik, mint a korább részekben. Maga a történet teljesen korrekt egy ilyen kémfilmhez, habár igazán meglepő fordulatokra nem kell számítani és talán az egész film ezért volt egy kicsit csalódás, mert egy mezei kémfilm lett bombasztikusan jó akciójelenetekkel, amiket lehet már láttunk korábban, de attól még a kivitelezés elvitte őket a hátán. A film hossza sem vált szerintem az előnyére, mert a végére kicsit sok lesz már belőle és valahogy a súlyukat is elveszítik a történések.

Számomra tipikusan az a csalódás lett a legújabb rész, ami egyébként egy marha jó film, de valahogy mégsem tudott felnőni az elvárásokhoz.

Szólj hozzá

Kritikák