2018. aug 24.

The Final Girls - kritika

írta: Filmnéző Lehel
The Final Girls - kritika

A The Final Girls egy 2015-ben készült horror komédia, amit az egyik általam követett youtube videós említett meg a The Babysitter című filmről szóló videójában pozitív példaként és mivel a The Babysitter-t én imádtam, ezért nem volt kérdés, hogy ezt a filmet is bepótolom. A történet középpontjában egy Max nevű lány áll, akinek az anyja színésznő, de nem tud kitörni a régi slasher horror szerepéből, mert minden meghallgatáson azzal a szerepével azonosítják. Az anyja autóbalesetben elhuny és három évvel ezután vesszük fel a fonalat, amikor is a régi film vetítésén tűz üt ki a teremben és menekülés közben Max és a barátai a filmben találják magukat és rá kell jönniük, hogyan éljenek túl egy horrorfilmet.

Sajnos annyira nem lett jó a film, mint vártam, de így is egy kifejezetten szórakoztató horror paródia lett. Először letudom azokat a dolgokat, amikkel bajaim voltak. Az egyik leginkább zavaró pontja a filmnek az, hogy nem véres. Értem én, hogy pg13-ra vágva egy ilyen film sokkal eladhatóbb, de még ha csak egy paródiáról van is szó, akkor is a slasher filmek legfőbb eleme a véres kivégzések. Így ez azért nem volt az igazi, és ha megkockáztatták volna az R besorolást az plusz humorforráshoz is vezethetett volna. A poénok, amik vannak, azok mind ülnek, de az is egy probléma, hogy nem tolták annyira tele poénokkal a filmet és sokszor átmennek anya lánya drámázásba, ami egyáltalán nem áll jól a filmnek. Az ilyen komolyabbnak szánt pillanatok valahogy mindig megtörték a film addigi lendületét.

A színészgárda minden sorozatrajongónak meg fogja melengetni a szívét, ugyanis a főszereplő ötösből négyen négy különböző híresebb sorozatban játszanak főbb szerepet és öröm egyszerre látni őket. Az operatőri munka egyes jeleneteknél nagyon kreatív és újszerű és azt is érdemes megemlíteni, hogy többnyire nagyon ügyesen használták a cgi-t, ami azért nem olyan sűrűn történik meg az ilyen kis költségvetésű filmeknél. Meglepően kevés horror klisét érint a film, igazából tényleg csak azokat, amik a filmben lévő fiktív filmben megtalálhatóak, de azokat tényleg kihasználják és jól. Mint korábban is írtam a poénok is jók a filmben, de még azért jóval többet is elbírt volna.

A The Final Girls összességében egy komoly kihagyott ziccer, mivel ott van benne, hogy egy zseniális film legyen, de a felesleges elkomolykodás végett és a bátrabb húzások megjátszásának hiánya miatt egy szimplán egyszer nézős, szórakoztató film lett.

Szólj hozzá

Horrorfun