2018. okt 01.

Tragedy Girls - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Tragedy Girls - kritika

Amikor a nyúl viszi a puskát

A történet középpontjában két középiskolás lány áll, akik elfognak egy sorozatgyilkost, mondván, hogy nagy rajongóik és szeretnének tanulni tőle, hogy ők még jobbak lehessenek. Sajnos a maszkos gyilkos nem túl készséges a lányokkal, de ez nem tartja őket vissza, hogy elkezdjék a saját gyilkosság sorozatukat és el is kezdődik a mészárlás.

Egy nagyon furcsa szerzet ez a film, mivel nagyon sok szinten működik. Egyrészt egy mezei slasher horrorként is megállja a helyét, de ha kicsit közelebbről nézzük meg, még akár mögöttes tartalmat is bele lehet látni. Szimpla slasher-ként azért is működik, mert el tudja érni, hogy szimpatizáljunk egy bizonyos szinten a lányokkal, akik ugye a történet protagonistái, annak ellenére, hogy tulajdonképpen tömeggyilkos szociopatákról van szó. Ez leginkább a két színésznőnek köszönhető, akik között remekül működik a kémia és nagyon jól hozzák a karaktereiket. Főleg Brianna Hildebrand, akit már ismerhettek a Deadpool filmekből. A trancsírozós részek is kellően kreatívak és véresek voltak és egy percig nem voltak önismétlőek, látszik, hogy az alkotók igyekeztek minél változatosabb helyeken leforgatni a kivégzéseket. Az operatőri munka is hozza, a mostanában már szinte elvárható kreativitást, jó és érdekes beállítások és kreatív vágások. Ami a legkevésbé működött a filmben azok a zenék voltak, amik annak ellenére, hogy végig konzisztensen voltak összeválogatva, inkább izzadságszagot árasztottak magukból, mintsem stílusosságot.

És akkor most jöjjön, hogy én miket láttam bele a filmbe. Először is egy egyszerű és könnyen értelmezhető társadalomkritika is fellelhető szerintem, hisz a lányok Youtube feliratkozókért és Twitter követőkért ölnek. De én inkább azt éreztem, hogy az alkotók azt az üzenetet akarták közölni, hogy az ember tettethet bármit azért, hogy megfeleljen másoknak, attól még önmaga marad. Na, most ez így szép és jó, de a film kontextusában azért eléggé elborult és beteg közlése ennek az üzenetnek. Nem biztos, hogy a légy önmagad” üzenet a sorozatgyilkosok szemszögéből a leginkább átérezhető, de minden esetre egy érdekes próbálkozás. De mint írtam a belemagyarázás nélkül is tökéletesen megállja a helyét és egy nagyon szórakoztató slasher. Tele van utalásokkal másik horror filmekre és Josh Hutcherson-nak pedig van egy cameo-ja a filmben, ami elképesztően vicces.

Egy az átlagnál jóval erősebb tini horror a Tragedy Girls, amit egyetlen slasher kedvelőnek sem érdemes kihagyni.

Szólj hozzá

Horrorfun