2018. nov 04.

Bohém Rapszódia - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Bohém Rapszódia - kritika

This will rock you!

Idén az egyik legjobban várt film számomra ez volt, nem csak, mert előszeretettel hallgatom a Queen zenéjét, de a főszereplőt alakító Rami Malek alakítására is nagyon kíváncsi voltam. Aztán jöttek az első kedvcsinálók, amik csak fokozták a várakozást, mert rendkívül ütősre sikeredtek. És most itt a film és a szakvélemény számára egy elég megosztó film lett, de nem kell aggódni Lehel most is megmondja a tuti és bátorítok mindenkit, hogy aki egy icipicit is szereti a Queen zenéjét az ne szalassza el azt a lehetőséget, hogy ezt moziban láthassa. Aki ismer, az tudja, hogy egy ideje már nem járok olyan sűrűn moziba, mint egykor. Ennek egyik oka, hogy azon a véleményen vagyok, hogy ha egy film igazán jó, akár az egy laptopról is ugyan úgy be tudja szippantani az embert, mintha nagyvásznon látná. De ez a film tényleg olyan, hogy nagyvásznon fogja nyújtani az igazi élményt, amihez persze a mozik komolyabb hangtechnikája is hozzátesz bőven.

Maga a film egy nagyon korrekt életrajzi film, ami igazából Freddy magánéletéből és a banda produkciós munkájából áll össze. A magán életi szál sokakat, azért zavart, mert rossz színben tünteti fel Freddy-t, de szerintem messze nem volt semmi olyan, amit vagy ne tudtak volna a nézők, vagy ami annyira rossz színben tűntetné fel. Egyedül talán az, hogy a film nagyon lekezelően kezeli az énekes két önálló lemezét, de ez még bőven a tűréshatáron belül volt. És valamint ez az egész magánéleti szál kicsit kidolgozatlan lett, de komoly problémák nincsenek vele, csak kicsit olyan érzést kelt, mintha lett volna még mit kidolgozni rajta. Viszont a banda közös jelenetei és az, hogy betekintést enged a film a dalok készítésébe egyszerűen fantasztikusak. Leginkább a színészek között lévő nagyon jó kémia miatt. Nem csak Rami Malek alakított tényleg fantasztikusan, de a banda többi tagja is nagyon emlékezetes volt. A zenés részek pedig tényleg lélegzetelállítóak, aminek a csúcsa egyértelműen a film végi Live Aid koncert rekreációja, ami tényleg egy egyedülálló élmény, amit minden zeneszeretőnek látni kell.

Kicsit a tavalyi Legnagyobb Showman-re hasonlít a film abban, hogy leginkább akkor mutatkozik meg az ereje, amikor zenélnek, de ettől függetlenül is egy nagyon jól összerakott életrajzi film. Nézzétek!

Szólj hozzá

Kritikák