2018. júl 26.

A Zack Snyder Sztori

írta: Filmnéző Lehel
A Zack Snyder Sztori

Zack Snyder az egyik, hanem a kedvenc filmrendezőm és éppen ezért nem tudtam tovább komolyabb szó nélkül tűrni, azt az állandó savazást, amit kap, és habár anno a Filmszterek tizenötödik adásában már egyszer elmondtam, hogy én mit látok benne és miért szeretem annyira, úgy gondoltam nem árt, ha még egyszer tiszta vizet öntök a pohárba.  Először magáról az emberről és életéről beszélnék, majd a filmográfiáján végighaladva fejteném ki, hogy szerintem, mért egy igen fontos alakja a modern filmkultúrának és, hogy miért is nem csinált semmit rosszul (többnyire).

1966-ban született az egyesültállamokban, édesapja egy toborzó tiszt volt még édesanyja fényképezést oktatott és festett is mellette. A középiskolai évei után ...

Tovább Szólj hozzá

Egyéb

2018. júl 25.

He Never Died - kritika

írta: Filmnéző Lehel
He Never Died - kritika

A történet középpontjában egy Jack nevű halhatatlan, kannibál férfi áll, akit a Black Flag együttes énekese, Henry Rollins alakít. Egy napon betoppan az ajtaján a 19 éves lánya, aki még az utolsó kapcsolatából maradt meg és a lány szeretné megismerni jobban a vérszerinti apját, ám nem lesz egyszerű dolga ugyanis Jack egy elég magának való szinte érzelemtől mentes alak, ráadásul mindeközben a helyi maffiával is meggyűlik a baja.

Nagyon szeretem az olyan filmeket, amik az örök életnek inkább az árnyoldalait közelítik meg és kicsit őszintébben mesélnek arról, hogy milyen is lehet halhatatlannak lenni. Ennek a témának a filozófiai elmélkedős oldalát anno Az Őslakó teljesen kimaxolta, valószínűleg azért is döntöttek úgy ...

Tovább Szólj hozzá

Horrorfun

2018. júl 23.

Final Space - 1. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Final Space - 1. évad - kritika

A Netflix automatikus ajánlója indította el ennek az animációs sorozatnak az előzetesét és elég hamar sikerült meggyőznie, hogy érdemes lesz elkezdem, úgyhogy most hétvégén végig is néztem a teljes első évadot és egy nagyon jó élményben volt részem szerencsére.

A történet középpontjában Gery áll, aki épp a börtönbüntetésének utolsó napjait tölti a Galaxy 1 nevű hajón. Egyik nap azonban belefut egy zöld lebegő kis lénykébe, akit Mooncake-nek nevez el, és akiről kiderül, hogy egy bolygó pusztító fegyver és egy a csillagrendszert leigázni vágyó hadúrnak is fáj rá a foga. Egy Avocato nevű macskaemberrel karöltve, nekivágnak a macska fiának kiszabadításába és Mooncake megmenekítésére a hadúr elől.

A sorozat ...

Tovább Szólj hozzá

Sorozatok

süti beállítások módosítása