2019. már 18.

Triple Frontier - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Triple Frontier - kritika

Adrenalin bomba

Minimális előismerettel ültem le a Netflix új nagy dobása elé, ugyanis a sztárgárdán és azon kívül, hogy ez egy heist film lesz nem sokat tudtam, rendező korábbi filmjeit nem láttam, szóval sikerült minimális előzetes elvárással elindítanom és egy nagy meglepetés lett szerencsére a film. A történet egy csapat ex-kommandósról szól, akik kirabolnak egy drogkartelt és megpróbálják a gigantikus összegű készpénzt kicsempészni az országból.

Ha valamihez hasonlítanom kéne a Triple Frontier-t akkor az a Narcos lenne, ugyanis nem csak a Dél-Amerikai helyszínben és a drog témában hasonlítanak, hanem megvalósítás terén is. Az akciók nem azok a hagyományos katonás zúzások, kivétel talán az utolsó autós üldözés, hanem inkább sokkal jobban kimért, de annál feszültebb jelenetek. Az akciók között pedig, több dolog is fent fogja tartani a figyelmünket, ami sajnos nem a rétegelt és jól kibontott karakterek. Hiába az igen impozáns színészgárda, ha a karakterek egysíkúak, persze komoly gondok nincsenek, csak néhány megkérdőjelezhető karakterpillanat és felületesség. Szerencsére a színészek vannak olyan ügyesek és működik köztük eléggé a kémia ahhoz, hogy megtöltsék élettel az egysíkú karaktereket, valamint a film az igen nagy részében elég feszült és szórakoztató ahhoz, hogy ezen csak a stáblista után kezdjen el agyalni az ember.

Az utolsó harmadában szerintem egy meglepő irányba vitték el a sztorit, ami jót tett neki, ugyanis egy teljesen új környezetbe helyezte a szereplőket. Amit még érdemes kiemelni, hogy zenei fronton is nagyon rendben van a film. Már a Metallica-s nyitánnyal is megfogtak, de később is mind a komponált és mind a lincenszelt zenék remekül működnek. Talán ez volt az első olyan Netflix film, aminél tényleg sajnáltam, hogy nem moziban láttam.

Mindenkinek ajánlom, aki már szeretne egy jót izgulni vagy vágyik egy igazán látványos filmre minimális cgi-al.

Szólj hozzá

Kritikák