2018. okt 22.

The Night Comes for Us - kritika

írta: Filmnéző Lehel
The Night Comes for Us - kritika

Két órás mészárszék

Nemrég debütált a Netflix-en a The Night Comes for Us, ami tulajdonképpen a Rajtaütés filmek szellemi örökösének is tekinthető, egyrészt mert szinte ugyan az a stáb dolgozott a filmen, másrészt pedig maga a film is büszkén odatehető a két indonéz mestermű mellé. A történet középpontjában egy férfi áll, aki a triád hat elit gyilkosa közül az egyik, ám egy mészárlás alkalmával úgy dönt, hogy szembe megy a társaival és megmenti egy fiatal lány életét. Persze a triád ezt nem hagyja annyiban és meg is indul a hajtóvadászat utánuk.

Ami az akciókon kívül tetszett, az talán az volt, hogy a legtöbb ilyen sztorival ellentétben a főhősnek nem egyedül kellett szembe néznie a rázúduló ellenfelekkel, hanem voltak barátai és társai, akik kiálltak mellette, ezért nem egyszer van, hogy párhuzamosan két akciójelenetet is láthatunk, ami egy kis minimális újdonsággal szolgált. A történet bot egyszerű, nincs benne semmi fordulat, de nem is volt az alkotóknak esze ágában bármi komolyat mondani, csak inkább mutatni. És bizony meg is mutatják, olyan eszméletlen brutalitással, amit még a Rajtaütés filmek is megirigyelnének. Részben azért is tesz jót a filmnek a túltolt erőszak, mivel az akciók attól függetlenül, hogy így is lélegzetállítóak, azért nem mindig annyira magabiztosak, mint Gareth Evans zúzásai. De ez csak szőrszálhasogatás, mert ezt a filmet minden akció rajongónak látni kell és annak is, aki előre kikiáltotta az új Mission Impossible filmet az év akciófilmjének. A színészek közül sokan ismerős lehet és hozzák a várt szintet, egyedül Iko Uwais volt az, akinek nagyon nem ált jól a rosszfiú szerep.

Lágy szívűek kerüljék el messziről, mindenki más viszont tegyen vele egy próbát, mert ilyen akciókat a moziban sem látni.

Szólj hozzá

Kritikák