2018. nov 08.

The Pirates - kritika

írta: Filmnéző Lehel
The Pirates - kritika

Elbaltázott kalózkodás

A történet az ezerháromszázas évek Koreájában játszódik, amik egy új királyság alakult. A királyi ékszereket szállító hajót azonban megtámadja a bálna és lenyeli a hajón lévő kincseket. Ezzel meg is indul a hajsza a bálna után, amire nem csak a királyi flotta és más kalózok, de még szárazföldi banditák is szemet vetettek.

Egyértelműen átjön a filmből, hogy az alkotók sokat merítettet a Karib Tenger Kalózai filmekből és egy hasonló élményt szerettek volna alkotni. A végeredmény nagyon felemás lett, mivel a film néhol képes megidézni az előbb említett filmek legjobb pillanatait, de mellé tele van arcpirítóan kínos és nagyon rossz pillanatokkal. A karakterek egyrészt nagyon jól megírtak és kellően szórakoztatóak, a színészek többnyire jól hozzák őket, de megkapjuk az idegesítő mellékszereplőket, akiknek a karakterükkel még önmagában nem lenne baj, de egy két színész annyira túltoltan ripacskodik, hogy egyes jelenetek tényleg az elviselhetetlenség harát súrolták. A film humora helyenként nagyon frappáns és vannak igazán kimagasló pontok, amikor felkacagtam, de van, amikor képes elmenni a teljes debilségbe, ami nagyon belerondít az összképbe. A Karib filmek egyik erőssége szerintem, hogy nagyon jól tudtak egyensúlyozni, a humoros és a komolyabb részek között. Ez a film is próbálkozott hasonlóval, de a komolyabb hangvételű jelenetek túl komolyak, a humor viszont helyeként túl debil, hogy egy konzisztens egészet alkosson.

Az akciójelenetek is nagyon emlékeztetnek a Karib filmekre, és a kisebb, kevesebb számítógépes trükköt igénylő akciók egész jól koreografáltak. Van a film harmadában egy üldözéses jelenet egy városon keresztül, ami egész tempós jelenet, de a gyenge minőségű CGI számomra teljesen kinyírta. Érezhető, hogy nagyobb dolgokat, is megcsináltak az alkotók, mint mire keretük lett volna. Egyébként néhol kifejezetten jól is ki tud nézni a film, leginkább a nagytotáloknál. A film zenéje is igen vegyesre sikerült, ugyanis van, amikor nagyon jól elkapták a film könnyed, de epikus hangulatát, viszont néhol egyáltalán nem illetek a zenék az adott jelenetekhez.

Összegészében egy szórakoztató film a The Pirates, de meg volt benne a potenciál, hogy könnyedén legyen olyan jó, mint az első Karib Tenger Kalózai filmek.

Szólj hozzá

Kritikák