2016. jún 15.

Focus - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Focus - kritika

 Nicky egy igazi szélhámos, aki a tolvajok között nőtt fel és annak szentelte az életét, hogy másokat ver át vagy lop meg. Éppen ezért igen hamar a szakmája egyik legjobbjává válik, de mint minden profinak, neki is utódra vagy tanítványra van szüksége. Össze is találkozuk egy fiatal nővel, aki igen tehettségesnek bizonyul, de, hogy ne legyen minden fenékig tejfel, Nikcy bele szeret a tanítványába. Ebben a szakmában pedig ennél semmi jobban sem lehetne veszélyesebb, éppen ezért Nicky ott hagyja a nőt, ám amikor három évvel később rá kell jönniük, hogy mindekettejük eddigi legnagyobb rablásanak ugyan az a célpontja.

Egy egész érdekesnek tűnő, de sajnos egy teljesen jellegtelen alkotás lett a Focus. A film nagyon jól indít, mivel a pörgős szövegekkel és ezzel a tolvajos hangulatával nagyon gyorsan berántja a nézőt, de sajnos utána hamar ki is dobja, főleg Will Smith halovány játéka és a gyenge rendezés végett. Mostanság nem sokat szerepel a színész úr, de lehet ennek pont az az oka, hogy a többi szerepben is ennyire unalmasan alakítana. Az első tíz perce után a film igazából csak egyetlen egyszer éri el azt, hogy ne nyomjuk ki, méghozzá egy zseniális jelenet keretében. A focipályán játszódó fogadásra gondolok, ami a jó mellékszereplő, és a hatásos zene miatt lesz egy olyan jelenet, amilyenből még jó pár elfért volna a filmben. Itt ki is térnék egy pozitívumra, ami a film soundtrack-je, aminek köszönhetően néhány egészen unalmas rész is teljesen élvezhetővé vállhat.

Mint irtam gyenge a film rendezése, ami főleg a szexjeleneteknél mutatkozik meg, mert egyszerűen annyira jellegtelenek, hogy még Margot Robbie ellenére is képes lenne rajtuk elaludni az ember. A bikinis részek, nem tudom meg mondani miért, de messze nem lettek annyira szexik, mint például a Wall Street farkasában. Margot Robbie egyébként teljesen korrekten alakít, de nem kell semmi komolyat várni tőle. A mellékszereplő gárda is az ázsiai fickót kivéve teljesen közepes. A filmben van pár jó ötlet, de teljesen elvesznek, mert úgy próbál nekünk eladni egy csomó teljesen egyértelmű csavart, mintha világszenzáció lenne, holott egy a filmek terén kevésbé jártas ember is könnyedén kitalálná őket szerintem.

Elalváshoz remek választás lehet, de egyébként semmilyen szinten nem tudom ajánlani.

 

 

Szólj hozzá

Kritikák