2016. jún 23.

Fekete Hattyú - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Fekete Hattyú - kritika

 Egy elme összeomlását nagyon nehéz a vásznon igazán hitelesen átadni, Darren Aronofsky-nak mégis sikerült ráadásul, egy balettos sportfilm formájában. A történet középpontjában Nina áll, aki egy fiatal profi balett táncos és a tánciskolájának a vezetője közli, hogy egy újrafeldolgozásban adják elő a következő szezon elején A hattyúk tavát, úgy hogy a fehér és a fekete hattyú szerepét is ugyan az az ember játszaná el. Ninát ki is választja a darab rendezője, de amikor a fekete hattyú szerepében el kéne engednie a tökéletességet és kicsit másképp táncolni azzal rendesen meggyűlik a baja a maximalista lánynak.

 Mint a kritika elején is írtam a film hitelesen adja vissza a megőrülés folyamatát, ha valamihez ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

2016. jún 22.

Szenilla Nyomában - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Szenilla Nyomában - kritika

2003-ban került a mozikba a Pixar animációs stúdió egyik legnagyobb sikere a Némó Nyomában, amit azóta egyszer újre is beküldték a moziba felújított 3D-s változatban és most 13 évvel később elkészült a folytatása, ami szerencsére egy jó filmnek lett jó folytatása.

A közvélemény nagyon imádta azt a filmet, habár én különösebben sosem rajnogtam érte. Ennek az volt a fő oka, hogy a két főszereplő teljesen érdektelen volt, míg a mellékszereplőket imádtam és zavart, hogy a két főszereplőt tolták állandóan, holott az egyikük még idegesített is. Szivesebben néztem volna még a teknősöket vagy épp a pelikánt. Ez sajnos ezzel a filmmel sincs máskép, de ettől függetlenül ez is egy teljes mértékben szerethető darab lett. A ...

Tovább Szólj hozzá

Kritikák

süti beállítások módosítása