2017. ápr 11.

Tökéletes Katona: Egy Új Nemzedék - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Tökéletes Katona: Egy Új Nemzedék - kritika

Az első Tökéletes katona sosem volt ott azok az akció filmek között, amiket bármikor szívesen emelek le a polcról, veszek elő, hogy újra megnézzem, de ennek ellenére egy teljesen korrekt kis akciófilmnek tartom. A második részénél a szörnyű kritikai visszhang miatt sohasem tettem próbát, aztán nem rég egy Youtube videóban találtam egy elég jó ajánlólevelet a harmadik részéhez a sorozatnak, ami elvileg feltámasztotta a halottak a közül, a már rég elhunytnak hitt szériát. Valóban így is lett mivel a sorozat harmadik része egy nagyon tehetséges emberek által összerakott, pofás akciófilm lett.

A történetről elég annyit tudni, hogy jönnek a gonosz oroszok és azzal fenyegetőznek, hogy felrobbantanak egy nukleáris reaktort bla bla bla.. A lényeg, hogy ürügyet adnak, hogy újra bevethessék az ex szuperkatonát, hogy ismét régi fényében tündökölve, rendet tegyen az új generációs szuperkatonák között. Nagyon sok helyen belefutottam olyan érvelésekbe az interneten, amik azért ostorozták a filmet, mert sablonos a sztorija, felszínesek a karakterei. Nem tudom ezek az emberek mit várnak egy Tökéletes katona 3-tól, én nekem mindenesetre annyi volt az elvárásom, vagyis annyi lett volna, ha előzetes információk nélkül ülök le elé, hogy az akciók működjenek. Márpedig azok működnek, de mi az hogy! Már a film legelején kapunk egy Bourne filmeket idéző autós üldözést, ami kellőképp megadja az alaphangulatot. A többi akciójelenet pedig, ezután az iskolapéldája lesz annak, hogy egy jó akció filmhez nem pénz, hanem tehetség kell. Ez egy dvd-re gyártott film, ezért eléggé meghatározott keretek között mozogtak az alkotók. A film 80%-a egy elhagyatott gyártelepen játszódik, ami valjuk be, nem legizgalmasabb és látványosabb helyszín, így nem maradtt más, mint a zseniális operatőri munka és koreográfia, hogy fenttartsa a figyelmünket.

A snittek el vannak nyújtva, minden mozgást látunk az elejétől a végéig, még egy pár igen nagy esést is amiért, minden tiszteletem a kaszkadőröké. A bunyók sincsenek agyon vágva és nem dogoztak javarészt dublőrökkel és mivel a főbb szereplők nagy része harcművész vagy küzdősportoló, minden egyes mozdulatot nagyon jól vettek fel és mivel a színészekről is elhisszük, hogy képesek arra amiket megcsinálnak, így a szereplőkről is. Van még egy vágatlan jelenet is a filmben, ami technikailag talán a csúcspontja az akcióknak, de a többi is annyira brutális és látványos, hogy nem fogjuk azt érezni egy percig sem, hogy az alkotók nem tettek, meg mindent, hogy a lehető legjobban szórakozzunk.

Egy nagyon igényesen elkészített b film, olyan akciókkal, amit egy jó pár tripla a-s film is megirigyelne. Jöhet a negyedik rész!

Szólj hozzá

Kritikák