2017. júl 28.

Glow - 1. évad - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Glow - 1. évad - kritika

A történet középpontjában Ruth áll, akinek nagy álma, hogy egyszer színésznő lehessen. Sorra járja is a castingokat, de nem tud sikerrel járni. Egyszer az egyik zsűri ajánl neki egy hasonló képességeket igénylő, de másik casting ügynökséget. Ruth el is megy a meghallgatásra, ahol azzal kell szembesülnie, hogy női pankrátorokat keresnek és Ruth úgy dönt tesz vele egy próbát. Innentől kezdve a csapat kezd szépen lassan összekovácsolódni és bejárni a siker útját a legelső lépésektől.

A Netflix egyik új sorozata, nem fogja forradalmasítani a sorozatokat. Nem fogják nagybetűkkel írni a címét a sorozatok nagy könyvében. A témáját leszámítva nagyon újat sem mutat. Mégis nagyon érdemes belekezdeni, mivel annak ellenére, hogy egy messze nem kimagasló sorozat, egy nagyon szerethető darab lett. Minden karakter szimpatikus, szerethető vagy emlékezetes. Nincs is nagyon negatív szereplő benne. Vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus szereplők. De a csaj csapat teljes egésze nagyon szerethető, akik meg elsőre nem azok, idővel ők is megkedveltetik magukat a nézővel. Nem hangosan hahotázós a humor benne, de ettől függetlenül a poénok nagy része működik és jól eltalált. 

A színészek remekül hozzák a nagyon sokszínű karaktereiket. Az is nagyon szimpatikus, ahogy a sorozat a karaktereket kezeli, ugyanis nem végig csak a pár főbbre koncentrál, hanem mindenki megkapja a maga kis jelenetét, momentumát. A pankrátor meccsekből, még így az első évadban nem kaptunk sokat, de amikor voltak az nagyon szórakoztató volt. A sorozat a nyolcvanas években játszódik, ami miatt az egészet átjárja egy nagyon hangulatos retro érzés. Akik csípik az ilyen témát azok mindenképpen nézzenek bele.

Egy aranyos kis feel good sorozat lett a Glow, ami tízszer félórában remekül eltudja szórakoztatni nézőjét. Várós a következő évad.

Szólj hozzá

Sorozatok