2019. már 06.

Overlord - kritika

írta: Filmnéző Lehel
Overlord - kritika

Hentelős hűbérúr

Az Ign jóvoltából volt szerencsém moziban látni ezt a filmet és gondoltam, ha már azon kevés hazai kritikusok egyike vagyok, akik a nagyvásznon láthatták megírom róla ezt a kritikát. A film sztorija egy csapat katonáról szól, akik a normandiai partraszállás előestéjén egy fontos küldetéssel érkeznek meg Franciaországba, és ha a nehézkes földet érés és a német helyőrség nem nehezítené meg a dolgukat eléggé még az aktuális őrült tudós is fura kísérleteket végez a közeli támaszponton.

Leginkább úgy lehetne jellemezni ezt a filmet, hogy egy letűnt kor gyermeke ugyanis a stúdiófilmek között már szinte kihalt műfaj az ilyen komolyan vett szörny film. Éppen ezért volt nagyon kellemes élmény a film, már ha ezt annak lehet nevezni. Ugyanis annak ellenére, hogy lecsupaszítva ez is egy mezei nácizombis film, néhol tud igazán félelmetes, izgalmas és szórakoztató is lenni. Nem is véletlen, hogy sok klasszikus szörny filmre van benne utalás ugyanis minőségben is simán hozza azoknak a szintjét. Olvastam azt a kritikát, hogy a film első fele túl lassú, amivel nem értek egyet, habár tény, hogy az akciókat az utolsó harmadra tartogatták szerintem így is kellően feszült és érdekfeszítő tudott lenni végig.

Remek B listás színészgárdát szedtek össze a filmhez, akik közül talán Wyatt Russell a legemlékezetesebb, igazi bad ass karaktert játszik, de a többi karakter is remekül lett eljátszva és mindenkinek meg van a maga pillanata. A hentelős részek pedig első osztályúak. Az az átváltozós jelenet a padláson volt talán a csúcs, valószínűleg azért, mert az egy az egyben megidézte A Dologot, de utána a többi zúzás is kellőképp véres és fájdalmas.

Összegészében mindenkinek ajánlom, aki már vágyik egy nagy stúdió által készített, de réteg  filmre, mert ők biztos nem fognak csalódni.

Szólj hozzá

Horrorfun